Tanrı yaratmak zorunda mıdır?
Kelam Araştırma 11:1 (2013) Dolayısıyla yaratmaya başlamak ve yaratmak Allah’ın üzerine farz olan fiiller arasında değildir, zira bunu yapmazsa Allah kınanmaz. Dolayısıyla evrenin yaratılışı iyi olsa da (salah) ‘asla’ olarak nitelendirilemez ve Allah’a farz kılınamaz.
Bilime göre Tanrı var mı?
Bilim felsefesinin ürünü ve sonucu olan bilim, Tanrı’ya inanmaz. Çünkü: Doğadaki olayların; hiçbir ilahi güce veya mistik bir nedene atıfta bulunmadan; doğal nedenlerle açıklanabileceğine inanır!23 Nisan 2020
Tanrı mutlak mıdır?
Whitehead ve Hartshorne’a göre Tanrı mutlak ve değişmez bir varlıktır.
Tanrı neden kötülüklere izin veriyor?
Tanrı, kendilerine yakın bir şekilde bağlı olan daha büyük bir iyiliğin değerinden daha az değere sahip olan bazı kötülüklere izin verir (özgür iradeli insanların yaratılışı yoluyla). Tanrı kötülüğü ortadan kaldırırsa, daha büyük iyiliği de ortadan kaldırmalıdır.
Allah iyi olmak zorunda mı?
Cevap hayırdır; aslında Allah’ın, yok eden, zulmeden, sıkıntı veren, intikam alan, hesap soran, aşağılayan, aşağılayan, engelleyen, zarar veren ve öldüren gibi isimleri de vardır. Peki bu özellikler kötü müdür? Elbette inananlar için kötü değildir, çünkü Allah iyi olmak zorundadır.
Tanrı kelimesi dinen uygun mu?
Ancak dinimizin bildirdiği gibi, mutlak kemal sahibi ve kusursuz olan Yüce Allah’a “Tanrı” demek, İslam inancına aykırı olmaz.
Tanrı her şeyi bilir mi?
Kim Allah’a samimi ve bilinçli bir şekilde inanırsa, Allah onun kalbini hakka ve hakikati idrak etmeye açar. Allah her şeyi mükemmel bir şekilde bilir.
Tanrı nasıl bir varlıktır?
Batı’da “Tanrı” kelimesi artık tek tanrılı anlayışa uygun olarak her şeyden üstün ve farklı olan bir varlığa atıfta bulunmak için sıklıkla kullanılır. Klasik teizme göre Tanrı, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten gibi her türlü mükemmellik ve üstünlükle ilişkilendirilir.
Tanrı kanıtlanabilir mi?
Orijinal soru: Tanrı’nın varlığı bilimsel olarak kanıtlanabilir mi? Bu sorunun cevabı bilimsel kanıttan ne kastedildiğine ve bilimsel olana bağlıdır. En azından, Tanrı’nın varlığını daha olası kılacak, ancak Tanrı’yı kesin olarak kanıtlamayacak bilimsel “kanıt” bulmaya çalışılabilir.
Tanrı hata yapar mı?
Tanrı kullarına karşı hata yapar mı? Hayır, Tanrı halkına karşı hata yapmaz. İnsanlığın hata olarak gördüğü şey, Tanrı’nın yaşamamız gereken hayat ve olmamız gereken kişi için planının bir parçasıdır.5 Ekim 2021Tanrı halkına karşı hata yapar mı? Hayır, Tanrı halkına karşı hata yapmaz. İnsanlığın hata olarak gördüğü şey, Tanrı’nın yaşamamız gereken hayat ve olmamız gereken kişi için planının bir parçasıdır.
Tanrı nereden geldi?
Etimoloji Tanrı kelimesi Türkçe’dir ve kökeni Tengri’dir. Bu kelimenin Arapça karşılığı Tanrı’dır. “Tanrı” kelimesinin eski Kenan tanrısı El’den türediğine inanılmaktadır. Gök Tanrı ve Orhun yazıtlarında bulunan benzer ifadeler, Türk mitolojisinde yer alan tanrılara karşılık gelen özel isimlerdir.
Tanrının varlığı ispatlanabilir mi?
Tanrı’nın var olmadığı kanıtlanamaz. Mantıkla[1][1] var olduğu söylenen bir şeyin, özellikle Tanrı’nın var olmadığını kanıtlamak imkansızdır. Sadece görmediğimiz için bir şeyin var olmadığını iddia edemeyiz.
Tanrıyı kim yarattı paradoksu?
Felsefede, Tanrı’nın yaratıcısı sorusu, Tanrı’nın var olduğu varsayımına dayanan, Tanrı’nın varlığından sorumlu varsayımsal neden hakkındaki tartışmadır. Evrenin bir yaratıcı olmadan var olamayacağı tezini reddeder ve evrenin yaratıcısının aynı kısıtlamalara tabi olması gerektiğini savunur.
Tanrı bizi niye yarattı?
Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki içinde yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3)
Tanrıyı kim yarattı?
Hiç kimse tarafından “yapılmadı” ve bu nedenle bilimin keşfettiği yasalara bağlı değil. O, evreni yasalarıyla yaratandır. Aslında bu gerçek, Tanrı ile evren arasındaki temel farkı/mesafeyi içerir. Evren yaratılmıştır, Tanrı yaratılmamıştır.” 8 Şubat 2021
Tanrı hata yapar mı?
Tanrı kullarına karşı hata yapar mı? Hayır, Tanrı halkına karşı hata yapmaz. İnsanlığın hata olarak gördüğü şey, Tanrı’nın yaşamamız gereken hayat ve olmamız gereken kişi için planının bir parçasıdır.5 Ekim 2021Tanrı halkına karşı hata yapar mı? Hayır, Tanrı halkına karşı hata yapmaz. İnsanlığın hata olarak gördüğü şey, Tanrı’nın yaşamamız gereken hayat ve olmamız gereken kişi için planının bir parçasıdır.