İçeriğe geç

Eli Bol Nasıl Yazılır Tdk

Eliçabuk nasıl yazılır?

ELI QUICKLY KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla “elicabuk” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı quick olmalıdır.

Eliaçık nasıl yazılır TDK?

Cömert anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla cömert olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı kendiliğinden anlaşılmalıdır.

El ele nasıl yazılır TDK?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; birer birer, boşuna, gün be gün, birer birer…

Eli uzun nasıl yazılır?

Dilimizde bazı kelime grupları yan yana veya ayrı ayrı yanlış yazılır. Bu yüzden her fırsatta bir şeyler çalan hırsızları tanımlamak için kullanılan “long-handed” kelimesi sıklıkla yanlış yazılır. TDK’ya göre ayrı yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla eliuzun, eluzun şeklinde yanlış yazılır.

Elibol nasıl yazılır?

Yanına cömert anlamına gelen abundant kelimesini yazarsanız hata olur. Ancak ayrı yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla Elibol olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı many hands olmalıdır.

Hâlbuki nasıl yazılır TDK?

Ayrı ayrı yazılan bağlaçlar: Bilmiyorum, bu nedenle, ayrıca, vb. Geçmişin hayali dünyaya değdiği zamanlar olabilir. Bazı örneklerde, bağlaçlar formülsel oldukları için yan yana yazılır: belki, çünkü, rağmen, beri, görünüşe göre, iken, sanki.

Camgöbeği nasıl yazılır?

İncelenen örnekler arasında, her biri belirsiz isim öbeği yapısında olan cyan, dried rose, melon, sour cherry ve cubmouth gibi renk adları ilginç icatlardır ve ayrı bir grup oluştururlar. “Color” kelimesinin kullanılmadığı bu tür örneklerde, gerçek anlamından uzaklaşıldığı için yanına ikinci kelime yazılır.

Canı gönül nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla “completely” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı ise wholehearted (bütün yürekten) olmalıdır.

Canciğer nasıl yazılır?

CANCİĞER KELİMESİNİN ANLAMI İl adları yazılırken büyük harfler kullanılır. Bu kelime sıklıkla yanlış yazılır, tıpkı liver kelimesi gibi. Doğru kullanımı liver şeklinde olmalıdır.

Peş peşe nasıl yazılır?

TDK YAZIMI SİPARİŞİ Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesinde yapılan bir sözlük araması, kelimenin ardışık olarak yazıldığını ortaya koyuyor. Birçok örnekte “ardışık” gibi yazımlar yazım hatalarıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “birbirinin ardına” şeklindedir.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Baş köşe nasıl yazılır?

Bas kelimesiyle oluşturulmuş sıfat öbekleri: patron, başbakan, patron hanım, patron çavuş, patron işi, patron ödülü, patron doktor, patron hemşire, patron kahraman, sermaye, başkomutan, patron köşe, patron müfettiş, patron öğretmen, başparmak, patron güreşçi, başrol oyuncusu, patron savcı, patron yazar, vb.

Elisıkı nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla cimri olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı cimri şeklinde olmalıdır.

Maydanozun doğru yazılışı nedir?

TDK’ya göre, maydanoz kelimesinin doğru yazımı “Maydanoz”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Güler yüzlü nasıl yazılır?

KRAUER KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “gülümseme” olarak yazılır. Doğru kullanımı gülümseyen bir yüz şeklinde olmalıdır.

Eli hızlı olana ne denir?

cesur, çevik, becerikli kişi.

Börülce nasıl yazılır TDK?

Bitki adları: aslanağzı, civanperçemi, harnup, kuşburnu, turnagagası, açık ağız, beyaz kuyruk (çay), alabaş, altınbaşak (kavun), altı parmak (meşe palamudu), beş namlulu (muşmula), çoban çantası, börülce, bektaşi üzümü, kuş yemi, şeytan arabası, yılan balığı, akşam çuha çiçeği, kambesus, kadife çiçeği, ayşekadın (fasulye), …

Ellibir nasıl yazılır TDK?

Yüzde ve binde birler işaretlerini yazarken sayılar ile işaret arasında boşluk bırakılmamalıdır: %25, ‰50 vb. 5. Yan yana yazılmış sayılardan oluşan iskambil oyunları: altmış altı, elli bir, yirmi bir vb.

Bilabedel TDK nasıl yazılır?

(ﺑﻼﺑﺪﻝ) sıf. (Ar. olumsuz bilā- ve price “karşılık, ücret” ve bilā-fiyat anlamına gelir) Ücretsiz, tazminatsız: Bu dönemde devlet, medrese odalarındaki öğrencileri ücretsiz besler ve içirirdi (Peyâmi Safâ).

Tavsiyeli Bağlantılar: Soyut Işlemler Dönemi Hangi Yaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarı Saçlı Escort