Azımsama duygusu nedir?
To underestimate, bir şeyi olduğundan daha az ve yetersiz olarak görmek anlamına gelir. “Underestimate” ve “underestimate” kelimeleri sıklıkla birbirinin yerine kullanılsa da, anlamları birbirinden farklıdır. Belittle, bir nicelik belirtmeyen soyut şeyler için kullanılır.
Azımsama ne anlama gelir?
1. Azlığından dolayı (bir şeyi) beğenmemek, küçük saymak, küçük bulmak: Hiçbir şeyi sevmemek, küçümsememek (Ahmed Vefik Paşa). 2. Meclis Küçümsemek, değersiz görmek, hafife almak: Ama sanıldığı kadar aptalca değil. Hiçbir zaman küçümsememek (Ahmet H.
Azımsama cümleleri nelerdir?
Bunlar bir olayı veya kişiyi küçümsemek, küçümsemek veya hafife almak anlamına gelen ifadelerdir. Örnek: Kendisinin Nobel Ödülü sahibi olduğunu düşünüyor! Örnek: Çalışacak ve adam olacak, hey! Örnek: Tüm bu sürede bunu başarabilir misin?
Azımsamak TDK ne demek?
Eylem. [1] Bir şeyin beklenenden az olduğuna karar vermek, daha fazlasını istemek, daha az görmek, daha az bulmak.
Azımsama eş anlamlısı nedir?
reddetmek, aşağılamak, aşağılamak.
Duygu ifade eden cümleler nelerdir?
Ayrıca sevinç, üzüntü, beklenti, inkar, önyargı, korku ve küçümseme ifade eden cümleler de duygu ifade eden cümleler arasındadır. Bu cümleler nesnel ifadelerden değil, öznel ifadelerden oluşmaktadır.
Öneri cümlesi nedir?
21) ÖNERİLEN CÜMLE: *Bir eksikliği gidermek için bir öneri (tavsiye, teklif) yapmak. İyi bir üniversiteye girmek için günde 8 saat çalışmak gerekir. Bakarsanız bağ olur, görmezseniz dağ olur.
Sitem cümlesi nedir?
Suçlayıcı cümle – Bir kişiye karşı doğrudan yüzüne karşı memnuniyetsizlik veya şikâyet ifade etmek. – Suçlayıcı cümlelerde kızgınlık, kin ve garez gibi anlamlar bulunur.
Tasarı cümlesi nedir?
Gelecekle ilgili bir plan ve düşünceler içeren cümlelere proje cümleleri denir. Ceza taslaklarında henüz gerçekleşmemiş ancak gerçekleşmesi beklenen durumlar vardır. Tasarı nedir? Bir kişinin gelecek için yapmak istediği planları anlatan cümlelere proje cümleleri denir.
Hayıflanma duygusu ne demek?
Pişmanlık, birinin yaptığı veya söylediği bir şey için üzgün hissetmek anlamına gelir. Ayrıca yapılan şey hakkında biraz pişmanlık duymak anlamına da gelir. Pişmanlık ve pişmanlık arasındaki tek fark şu şekilde açıklanabilir. Pişmanlık, bir kişinin yaptığı şeyden dolayı üzgün hissetmesidir.
Heyecan nedir?
Heyecan; korku, öfke, kıskançlık, üzüntü, sevinç gibi duygusal sebeplerden dolayı ortaya çıkan geçici bir duygusal yoğunlaşmadır. Önce heyecan, duygusal yoğunlaşma, sonra da duygunun ayrıştırılıp tanımlanması süreci yaşanır.
Özlem kelimesi ne demektir?
“Birini veya bir şeyi görme veya tanışma arzusu; özlem” anlamına gelen Özlem kelimesi, kişisel bir isim olarak kullanıldığında bile bu anlamı korur. Bir isim olarak, genellikle “çocuğa duyulan özlem”i sembolize eder.
Azim ne demektir TDK?
TDK sözlüğünde “sebat” kelimesinin anlamı, kişinin işindeki engelleri aşma yeteneğidir. Bir görevi tamamlamak için gösterilen güç veya kararlılığa “dayanıklılık” denir.
Yadsima ne demek TDK?
TDK’deki “inkar” kelimesinin anlamı hakkında bilmeniz gerekenler. TDK açısından, “inkar” kelimesinin “birinin ne söylediğini, ne yaptığını bilmediğini söylemek veya gözlemlediği bir durumu gizlemek ve inkar etmek” anlamına geldiği söylenebilir.
Gelişigüzel TDK ne demek?
TDK sözlüğünde “rastgele” sözcüğünün karşılığı olarak yaygın olarak “özensiz”, “lalettayin”, “herhangi bir” ve “rastgele” anlamlarında kullanılmaktadır.
Kanıksama ne demek TDK?
Sorunun cevabı Türk Dil Kurumu TDK; Tekrarlanan tekrarlardan etkilenmemek ve bunlara alışmak anlamında açıklıyor. Bir diğer anlamı ise; Yorgunluk ve sıkıntıya neden olmak olarak açıklanıyor. Tanıdıklık kelimesinin anlamını “sık tekrarlanan şeylere alışmak” olarak açıklayabiliriz.