Cerre Çıkmak Ne Demek TDK?
Cerre çıkmak, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde, “özellikle borç ödemek için üçüncü şahıslara ya da kuruma borçlu olarak çıkmak” anlamına geldiği belirtilmektedir. Bu sözcüğün kökeni, İspanyolca “cerrar” sözcüğünden gelmektedir. Bu sözcük, İspanyolca’da “kapamak” anlamına gelmektedir.
Cerre çıkmak, bir kişinin borçlu olarak çıkmasına izin veren bir sözcüktür. Borçlu olarak çıkmak, kişinin borçlu taraf olmasının yanı sıra, borçlu tarafın ödeme yapmak zorunda olduğu bir üçüncü tarafa borçlu olması anlamına gelmektedir. Bu durum, borçlu tarafın borç ödeme işlemlerinin daha kolay olmasını sağlamaktadır. Borç ödemeleri, üçüncü tarafa yapılmaktadır ve borçlu taraf, üçüncü tarafın kendisine olan borcunu ödemek zorundadır.
Cerre çıkmak, bazen de bir bankaya borçlu olarak çıkılması olarak da tanımlanmaktadır. Bu durumda, bir kişi, bankaya bir miktar para borçlu olarak çıkıp, bu miktarın ödemesini bankaya yapmak zorundadır. Banka, borçluya ödeme yapmadan önce, borçlu tarafın kredi notunu kontrol etmektedir. Kredi notu, borçlu tarafın borç ödeme işlemlerini yerine getirmesini kontrol etmek için kullanılmaktadır.
Cerre çıkmak, borç ödeme işlemleri için borçlu tarafa borçlu olma imkanı sunan bir sözcük olarak tanımlanmaktadır. Bu sözcük, özellikle bankalar için önemlidir, çünkü bankalar, borçlu tarafın kredi notunu kontrol etmek için bu sözcüğü kullanmaktadır. Bu sözcük, kredi notu kontrolünden geçen bir borçlu tarafa, borç ödeme işlemlerini daha kolay yapmasını sağlamak için kullanılmaktadır.