BEP planı hangi yaş aralığı?
Özel eğitim gereksinimi olduğu belirlenen 37-72 aylık çocuklar için okul öncesi eğitim zorunludur ve kapsayıcı uygulamalara dayalı destek eğitim planları çerçevesinde devam eder.
BEP ne zaman hazırlanmalı?
BEP Gelişim Birimi akademik yılın başında kurulur ve birim toplantıları planlanır. Gerektiğinde (örneğin öğrencinin yarıyıl ortasında başka bir okula gitmesi durumunda), IEP Gelişim Birimi toplantıları aynı akademik yıl içinde okulda farklı zamanlarda yapılabilir.
Hangi öğrencilere BEP hazırlanır?
Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre, özel eğitim gereksinimi olan tüm öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması yasal bir zorunluluktur. · BEP’yi kim hazırlar? BEP, okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan BEP Geliştirme Birimi’nin koordinasyonunda hazırlanır.
BEP kimlere uygulanır?
Özel gereksinimli öğrenciler için tasarlanan bu program, zihinsel veya fiziksel engelleri olan her bireyi ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir eğitim programına dahil eder. IEP geliştirme biriminin üyeleri arasında başkan, öğretmen, aile, özel gereksinimli bireyler, rehberlik danışmanı ve programı hazırlamakla görevli öğretmen bulunur.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Her ders için bir IEP hazırlamak zorunlu değildir. Öğrencinin öncelikli ihtiyaçlarına göre hazırlanır. BEP birimi hangi derslerin okutulacağına karar verir. Örneğin, okuyamayan, yazamayan veya toplama ve çıkarma yapamayan bir öğrencinin öncelikle Türkçe matematik dersine ihtiyacı vardır.
1. sınıfta kaç kaynaştırma öğrencisi olabilir?
Bu husus MEB Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nin 23. maddesinde düzenlenmiştir. Kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerde sınıflarda en fazla 2 öğrenci bulunmalıdır. Okul öncesi eğitimde iki kaynaştırma öğrencisi olması durumunda sınıf mevcudu en fazla 10 öğrenci, tek öğrenci olması durumunda ise sınıf mevcudu en fazla 20 öğrencidir.
BEP ile kaynaştırma aynı mı?
MEB İlköğretim Yönetmeliği’nin 32. maddesinin h fıkrası; “Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler programda yer alan amaçlara göre değerlendirilir.
BEP hazırlamak kimin görevi?
Bireyselleştirilmiş eğitim programı BEP geliştirme birimi tarafından hazırlanmaktadır.
Okul öncesinde BEP var mı?
(3) Mesleki ve teknik eğitim programlarının uygulandığı okul öncesi eğitim, ilköğretim veya özel okullarda kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim sağlanabilir. (4) Kaynaştırma/bütünleştirme eğitiminin verildiği okullarda Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) geliştirme biriminin kurulması zorunludur.
BEP dosyasını kim tutar?
*IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Lisansüstü Danışman, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur. *Öğrencinin dersini veren tüm öğretmenlerin, uzmanlık alanları (ders) ile ilgili çalışmaları tamamlamaları gerekmektedir.
Evde eğitim için BEP hazırlanır mı?
Evde eğitim gören öğrenciler için, kayıtlı oldukları okul/kurumda uygulanan eğitim programlarını uygulamak önemlidir. Ancak bu programlara dayanarak, IEP Geliştirme Birimi, öğrencinin eğitim performansına göre ihtiyaç duyduğu alanlarda bir IEP hazırlar.
Destek eğitim odası planını kim hazırlar?
Destek sınıfında öğretim hizmetlerini kim planlar? Okul yönetimi, destek sınıfında eğitim alan öğrencilerin ve öğretim hizmetleri sağlayan öğretmenlerin destek sınıfında olacağı günleri ve saatleri planlar.
BEP planı kimde kalır?
IEP dosyasını kim tutar? IEP dosyası, IEP geliştirme birimini yöneten kişide (müdür veya müdür yardımcısı), sınıf öğretmeninde veya rehberlik danışmanında kalır.
BEP kimleri kapsar?
MADDE 72: Gezici özel eğitim öğretmeni, eğitim programlarının hazırlanmasından sorumlu öğretmen. Daha fazla makale… .
BEP yılda kaç kez hazırlanır?
BEP, BEP Geliştirme Birimi tarafından oluşturulur. IEP Geliştirme Birimi, öğrencinin dersine katılan tüm öğretmenlerden, rehberlik danışmanından (varsa) ve müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında öğrencinin ebeveynlerinden oluşur. BEP Geliştirme Birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.
Okul öncesinde BEP var mı?
(3) Mesleki ve teknik eğitim programlarının uygulandığı okul öncesi eğitim, ilköğretim veya özel okullarda kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim sağlanabilir. (4) Kaynaştırma/bütünleştirme eğitiminin verildiği okullarda Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) geliştirme biriminin kurulması zorunludur.
Destek eğitim planı ile BEP planı aynı mı?
Öğrencilerin akademik başarıları dikkate alınarak özel eğitim odasında bireysel eğitim yapılır. Ancak; gerekli görülmesi halinde BEP gelişim birimi, eğitim başarıları aynı düzeyde olan öğrencilerle bireysel eğitimin yanı sıra, en fazla üç öğrencinin bir arada ders gördüğü grup eğitimi de verilmesine karar verebilir.
BEP toplantısına kimler katılır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında; a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisinden oluşur.
Dil ve konuşma güçlüğü olan öğrenciye BEP hazırlanır mı?
BEP Gelişim Birimi tarafından konuşma ve dil güçlüğü çeken bireyler için hazırlanan bireysel eğitim planları, Konuşma ve Dil Güçlüğü Eğitim Programı’na dayanmaktadır. Bireysel performansın değerlendirilmesi öncelikle programda belirtilen kazanımlardan hangilerinin elde edilebildiğine dayanmaktadır.