İçeriğe geç

Bu Açıdan Ne Demek

Bük TDK ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Bük kelimesinin anlamı, ova ve akarsu kenarlarında bulunan çalı ve dikenlerden oluşan bir topluluk olarak açıklanmaktadır.

Büve ne demek TDK?

Deniz iğdesi, boynuzgaga, boynuzgaga veya gübre sineği, Oestridae familyasına ait olan ve sığırları ısırmasıyla bilinen Hypoderma cinsindeki bir sinek türüdür. En iyi bilinen türler Hypoderma bovis veya Hypoderma lineatum’dur. Bu canlılar hayvanlarda hipodermoza neden olur. TDK’ya göre, deve dikeni Hypoderma bovis’tir.

Abat eylemek ne demek?

Dilimize Farsçadan gelen abat kelimesi 12. yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Antik metinlerde abad ve abadan olarak da geçen bu kelimenin sözlük anlamı mamur’dur. Kelimenin fiil hali abatto – hareket etmek olarak yazılır. Aynı kelime mecazi olarak neşeli ve hoşnut insanlar için de kullanılır.

Labut ne demek TDK?

Türkçe dil birliğindeki anlamına göre “pin”, kısa, kalın ve pürüzsüz çubuk anlamına gelir. Ayrıca “pin” kelimesi kol gücünü geliştirmek için kullanılan bir jimnastik aleti anlamına da gelir. Bu jimnastik aleti gürgen ağacından yapılır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Bük nedir coğrafya?

Karabük, adını yaşadığı coğrafi ortamdan almıştır. Kara ve Bük kelimeleri, “kara çalılık yer” anlamına gelen Karabük isminin kökenidir. Bu bölgelerde yaşayan Türkmen toplulukları böylece Karabük topluluğu adını almışlardır.

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Başbuğ ne demek TDK?

“1. Adı, Tarihi Eski Türklerde Başkan, Devlet Başkanı, Komutan; 2. Osmanlı Devleti’nde ise “Savaş sırasında diğer birliklerden ayrılarak birleşen birlik veya milis kuvvetlerinin komutanı” anlamındadır.

Bürgüt ne demek?

Burkut veya Bürgüt, Türkmence’de olduğu gibi Orta Asya Türk lehçelerinde de “kartal” anlamına gelmektedir (Türkmen Dilinin Sözlüğü 1962: 117).

Habaset ne demek TDK?

(ﺧﺒﺎﺛﺖ) i. (ar. habāѕet) kötülük, kötülük, alçaklık.

Esbab etmek ne demek?

Esbab kelimesinin “bir şeye sebep olan kimse” anlamında kullanıldığı bilinmektedir. Aynı zamanda Esbab kelimesi “sebep” veya “bir şeye sebep olma” anlamında kullanılan bir kelime olarak bilinmektedir. “Esbab” denildiğinde “sebep” ve “sebepler” anlamına geldiği söylenebilir.

Abad nedir?

AVRUPA BİRLİĞİ ADALET DİVANI (AAD)

Libart ne demek?

Küresel bir kinetik mimari ve mühendislik çözümleri şirketi olan Libart, 25 yıldır dünya çapında popülerliğini sürdürüyor.

Lavuk ne demek?

Lavuk kelimesi dilimizde sıkça karşılaştığımız kelimelerden biridir. TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi: (birisi) gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen (birisi)7 Ağustos 2024

Lazut nedir?

lazut (Malatya, Gümüşhane): mısır sorgumu.

Bükü ne anlama gelir?

“Bögü” sözcüğüne benzeyen Bükü’nün, çoğu Türk lehçesinde “geyik” anlamına gelmesi, Türk kültüründe kutsal sayılan bir hayvanla ilişkilendirilen boyunla bağlantılıdır.

Ne anlama gelir TDK?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Deniz bük ne demek?

Deniz inekleri (Latince: Sirenia) sadece suda yaşayabilen ve günümüzde dört türü bulunan bir grup otçul memelidir. Bu takım Afrotheria üst takımına aittir; günümüzde yaşayan hayvanlar arasında en yakın akrabaları fillerdir. Balinalar ve yüzgeçayaklılardan sonra deniz inekleri deniz memelilerinin üçüncü büyük grubudur.

Büka ne demek?

“Yer, toprak parçası, memleket” anlamına gelen buk’a kelimesinin çoğulu bikā’dır. Âsım Efendi, etrafındaki topraklardan ayrı olan topraklara buk’a (Kāmus tercümesi, “buḳʿa,” sanat) dendiğini belirtir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarı Saçlı Escort